Wall Street vs. drobní investoři

Podle nejnovějšího průzkumu Kitco News Weekly Gold Survey“, kterého se zúčastnilo 14 analytiků z Wall Street a 595 drobných investorů, bude mít zlato v následujících týdnech jasný směr.

72 % vlků z Wall Street hlasovalo pro růst zlata, tedy 10 z nich. 2 analytici očekávají pokles ceny a zbylí dva zaujímají neutrální postoj. 

Velmi podobné výsledky byly také u drobných investorů, kde 431 (72 %) hlasovalo pro růst zlata. Dalších 106 (18 %) sází na pokles ceny a zbylých 58 (1 %) zaujalo neutrální postoj. 

wallstreetvsretail 

 
V pátek 5.10.2023 dosáhl žlutý kov sedmiměsíčního minima a poté se odrazil rychle směrem vzhůru. Podle Everetta Millmana, hlavního analytika trhu v Gainesville Coins se pravděpodobně bude cena pohybovat v rozmezí  1900 až 1950 dolarů za unci.
 
gold1920, 
 
K růstu ceny zlata bezpochyby také přispívá konflikt na blízkém východě a v Izraeli. V nejisté době sázejí investoři vždy na bezpečný přístav v podobě zlata. 
 
 
Gold / Silver ratio
 
Michael Maloney světový poradce v oblasti drahých kovů doporučuje nakupovat převážně stříbro, jakmile se ukazatel Gold/Silver ratio přehoupne přes 80:1. Aktuální hodnoty se drží okolo 85:1. Naopak přiblíží-li se ukazatel k hodnotám 50:1, doporučuje nakupovat zlato.  
 
gs24h
 
 
Vaše JEDNA UNCE
 

Článek vyjadřuje subjektivní názory autora článku. Nejedná se o investiční poradenství či doporučení.

 

Zdroj: Kitco.com
Photo: Designed by starline / Freepik

Affiliate program